Euphoria

Absinth

 

Ke konci 19. a počátkem 20. století bylo pití absintu významným sociálním, lékařským a politickým fenoménem, převážně ve Francii, ale i v jiných částech Evropy a Spojených států. Zejména kvůli asociacím s bohémskou kulturou byla spotřeba absintu kritizována sociálními konzervativci a prohibicionisti. Mezi významné konzumenty a obdivovatele absintu patřil například Ernest Hemingway, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, Henri de Toulouse-Lautrec, Amedeo Modigliani, Vincent van Gog, Oscar Wilde, Aleister Crowley a Alfred Jarry. Vysoký obsah alkoholu, notorická návykovost, a droga první volby básníků 19. století; absint získává na popularitě po téměř 100 letech zákazu kvůli svým psychoaktivním a halucinogenním účinkům.

 

 

Hořký, silný nápoj s obsahem až 80% alkoholu, absinth je vyráběn ze směsi listů pelyňku (Artemisia absinthium) s bylinami jako je anýz, fenykl, koriandr, a další. Základem absintu je pelyněk – Artemisia absinthium. Slovo Artemisia pochází ze starověké řečtiny. V helénistické kultuře byla Artemis bohyní lovu a ochránce lesů a dětí.

 

V současné době patří Česká republika k centrům světové absintové kultury. Působí zde mnoho lokálních výrobců a absinth je podáván i v dedikovaných absintových barech. Český absinth obvykle obsahuje méně anýzu než francouzské typy absintů.

  • Kvalita

    Vynikající kombinace 8 – 11 bylin je macerována ve velejemném alkoholu dle 90 let starého rodinného receptu. Naše absinty jsou 100% přírodní a bez přídavku umělých barviv, anebo aditiv.

    více
  • Design

    Naším cílem je dosáhnout vynikající kombinace kvality, ceny a designu. Všechny naše produkty jsou nabízeny v krásné a jedinečné lahvi se zdobnou etiketou a větvičkou pelyňku uvnitř.

    více
  • Cena

    Přestože nabízíme absinty prémiové kvality, nabízíme naše produkty za velice konkurenceschopné ceny, což nám umožňuje dosáhnout vedoucího postavení na trhu. Naše ceny jsou výsledkem průzkumu trhu. Naším cílem je nabídnout lepší kvalitu a lepší design za lepší cenu než konkurence.

    více

Recept dne

B-55

Začněte naléváním kávového likéru na dno panákové sklenice. Následně pomalu pomocí lžičky nalévejte na vrch kávového likéru irský krémový likér Bailey’s. Postupujte pomalu, aby se likéry nesmíchaly. To stejné proveďte i s absintem, který opatrně nalijte na vrch krémového likéru. Absint zapalte a užijte si koktejl nazývaný Absintová B-55.

více

Facebook









2013 Copyright by Absinth.cz
Developed by PiXOLO

Pokud chcete prodávat Absinth u Vás
kontaktujte nás

Euphoria

Kliknutím na tlačítko níže potvrzujete, že je Vám více než 18 let.