Historie likérky Hill's Liquere
V roce 1920 založil Albín Hill v Brušperku u Ostravy likérku, která nesla jeho jméno, a která pod vedením svého zakladatele v mladém československém státě úspěšně vyráběla vlastní likéry a lihoviny. Pokračovatel rodu Radomil Hill se narodil v roce 1924. Jedinečný likérnický talent podpořil studiem na likérnické škole v Praze. V té době byly v Evropě pouze tři školy tohoto typu – v Paříži, Berlíně a Praze.
V roce 1947 založil Radomil Hill výrobnu ve Valašském Meziříčí. Firma výborně prosperovala, kromě konzumních lihovin a likérů vyráběla také speciality jako Hil´s Absinth, Radigast (bylinný likér pojmenovaný podle pohanského boha války), Rum Alpský 79,5% a Zubrovku (vodka, v jejíž láhvi se nachází stéblo trávy Zubrovka, které je ručně sbírané v polském regionu Bialowieza). Vzestup prosperující rodinné firmy zastavilo až znárodnění veškerého majetku a půdy v roce 1948. Albín Hill se se zánikem svého podniku nikdy nesmířil a krátce po něm jako šedesátiletý předčasně zemřel.
V roce 1950 odešel Radomil Hill s rodinou do vzdáleného Jindřichova Hradce, kde pracoval v jihočeské Frutě (státní monopolní podnik vyrábějící likéry). Vypracoval se z řidiče až do funkce obchodního náměstka, kde mohl konečně uplatnit svůj talent a schopnosti. Byl v té době pravděpodobně nejlepším likérníkem u nás. K jeho největším úspěchům patřilo zavedení gigantického kontinentuálního kvašení vín, průmyslová výroba vaječného likéru a především vytvoření slavné receptury "40% jindřichohradeckého rumu s lodičkou" – snad nejznámějšího alkoholického nápoje v tehdejším Československu.
Krátce po sametové revoluci, přesněji v roce 1990 zažádal Radomil Hill o navrácení zkonfiskovaného majetku a obnovil ztracenou výrobu Hill´s lihovin ve své vlastní likérce. Ikdyž měl k dispozici pouze 50 dubových sudů o objemu 50l, začal s láskou budovat likérnický provoz s velkým podílem ruční práce a klasickými technologickými postupy výroby likérů, lihovin a destilátů. Dnes je v portfoliu firmy více než 72 druhů likérů včetně proslulého a světu znova objeveného Hill´s Absinthu.
Vynikající kombinace 8 – 11 bylin je macerována ve velejemném alkoholu dle 90 let starého rodinného receptu. Naše absinty jsou 100% přírodní a bez přídavku umělých barviv, anebo aditiv.
víceNaším cílem je dosáhnout vynikající kombinace kvality, ceny a designu. Všechny naše produkty jsou nabízeny v krásné a jedinečné lahvi se zdobnou etiketou a větvičkou pelyňku uvnitř.
vícePřestože nabízíme absinty prémiové kvality, nabízíme naše produkty za velice konkurenceschopné ceny, což nám umožňuje dosáhnout vedoucího postavení na trhu. Naše ceny jsou výsledkem průzkumu trhu. Naším cílem je nabídnout lepší kvalitu a lepší design za lepší cenu než konkurence.
víceZačněte naléváním kávového likéru na dno panákové sklenice. Následně pomalu pomocí lžičky nalévejte na vrch kávového likéru irský krémový likér Bailey’s. Postupujte pomalu, aby se likéry nesmíchaly. To stejné proveďte i s absintem, který opatrně nalijte na vrch krémového likéru. Absint zapalte a užijte si koktejl nazývaný Absintová B-55.
více
2013 Copyright by Absinth.cz | Support for your websites |
Change cookies preferences
Pokud chcete prodávat Absinth u Vás
kontaktujte nás